dilluns, 12 de desembre del 2011

Comença la IV setmana de l'educació plurilingüe



Comença la IV setmana de l'educació plurilingüe

El rector de la UA inaugura hui dimarts aquestes jornades organitzades per la UEM i que debaten i exposen experiències encaminades a l'excelència educativa en tant l'aprenentatge de les llengües. El proper dijous està prevista una sessió dedicada al V Congrés d'Escola Valenciana que rebrà el nom: L'escola en valencià, un model de qualitat més enllà del plurilingüisme.

Mentre que la societat valenciana viu amb esperança aquest moments previs a l'aprovació d'un anunciat nou decret d'educació plurilingüe, que indique el camí d'un complex i exitós futur del nostre sistema educatiu, la Unitat per a l'Educació Multilingüe, creada per Escola Valenciana, la UA i L'IIFV, ha convocat la IV Setmana de l'educació plurilingüe sota el títol genèric de Bones pràctiques en educació plurilingüe. Les jornades comencem hui dimars i clouran el proper 20 de desembre

Programa:
Dimarts, 13 de desembre
18:00
Inauguració de la IV Setmana de l'educació plurilingüe per l'Exm. Rector Magnífic de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda
18:30
Conferència inaugural. Els programes educatius valencians: del bilingüisme cap al plurilingüisme. Josep Maria Baldaquí (UEM-UA)
20:00
Experiència. Introducció d'una segona llengua i del llenguatge escrit, partint del llenguatge oral matern Liliana Carbó i Júlia Salort (CEIP "El Castell, Almoines)

Dimecres, 14 de desembre
18:00
Experiència. Els xics del kamishibai: una experiència en un PIP en contextx castellanoparlant. Miguel Ángel Anaya i Paül Limorti (IES Valle de Elda)
20:00
Experiència. Treballar per projectes a l'aula d'immersió d'educació infantil. Jovi Colomina (CEIP Azorín, Alacant)

Dijous, 15 de desembre
18:00
Presentació. V Congrés d'Escola Valenciana. L'escola en valencià: un model de qualitat més enllà del plurilingüisme. Carme Miquel (EV)
20:00
Homenatge. 35 anys del llibre Escola i llengua al País Valencià. Maria Conca, Marisa Lacuesta, Carme Miquel, Vicent Moliner i Teresa Pitxer (autores i autor del llibre)
Dilluns, 19 de desembre
18:00
Conferència. Ensenyament en valencià i adquisició de l'anglés en contextos multilingües. Pilar Safont (UEM-UJI)
20:00
Programa de ràdio en directe. Ràdio Sant Vicent del Raspeig, programa "L'Almàssera". Vivències plurilingües. Gràcia Jiménez (presentadora. UEM-UA)
Dimarts, 20 de desembre
18:00
Conferència. Las lenguas minorizadas y la educación. Juan Carlos Moreno (UAM)
20:00
Experiència. Projecte ARCE del CRA de l'Encantada. Carles Caballer, Cristina Segura i Maria José Garcia (CRA de l'Encantada, l'Alqueria, Benimarfull i Planes)

INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA
Places limitades.
Preu: 35 €
Període d'inscripció:
Del 7 de novembre al 7 de desembre de 2011
Procediment:
Per a formalitzar la inscripció cal emplenar la butlleta d'inscripció telemàtica:
http://www.ua.es/institutos/inst.filovalen/formulari_UEM4.htm
Una vegada emplenada ja se us notificarà per correu electrònic o telefònicamet el procediment de pagament per a formalitzar definitivament la matrícula.
Més informació:
UEM-Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Universitat d'Alacant, Apt. 99, 03080-Alacant. Telef. 965909329, Fax 965909317
e-mail: inst.filovalen@ua.es
(Edifici dels instituts universitaris)
Reconeixement acadèmic :
La inscripció i l'assistència (al 80% de les sessions, com a mínim) donen dret a un certificat de 20 hores. A més a més, la realització d'un treball facilita el reconeixement de 2 crèdits de lliure elecció (diplomatures i llicenciatures) o per la participació en activitats universitàries culturals (graus), vàlids per a l'itineràri del Certificat de Capacitació o del Diploma de Mestre de Valencià.
Direcció:
Vicent Brotons Rico
Comite organitzador:
Josep M. Baldaquí
Dari Escandell
Adelina España
Josep Franco
Jaume Fullana
Gràcia Jiménez
Sandra Montserrat
Vicent Romans
Tudi Torró

INFORMACIÓ
Unitat per a l'Educació Multilingüe
Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana
Universitat d'Alacant

COL·LABOREN
Universitat d'Alacant
Facultat d'Educació
Institut de Ciències de l'Educació
Departament de Filologia Catalana
Institut d'Estudis Catalanas
Delegació d'Alacant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada