dilluns, 30 d’abril del 2012

EXPOSICIÓ "AVIADORS DE LA REPÚBLICA"

http://www.veu.ua.es/va/media/2183/aeroclub(1).jpg

El orígens i l’evolució de les Forces Aèries de la República, les seues vicissituds i confraternització dels aviadors que van formar part d’ella són alguns trets de l'exposició Aviadors de la República, que podrà ser vista del 2 al 17 de maig, a la sala Aifos del Campus de la Universitat d’Alacant.

A més de la mostra, la sala Aifos també acollirà a les 11.00 hores d’aquest dimecres, 2 de maig, una taula redona titulada “L'aviació republicana: memòries de llibertat”, en què participaran els professors de la UA, José Miguel Santacreu i Javier Vidal, i el documentalista i autor de les memòries de vida dels aviadors, Manuel del Río. Moderararà el debat la també professora de la UA, Carmen Marimón.

A continuació es farà una visita guiada per l'exposició, i per a acabar es podrà realitzar un itinerari didàctic pel campus per tal de conèixer la relació històrica entre l'antic aeròdrom de Rabassa i la Universitat d'Alacant.

Tot i la separació que la dictadura els va imposar, la fraternitat entre els aviadors ha impedit que La Gloriosa s’oblidara. La creació de diferents associacions (LAA) va culminar a la fi de la dictadura amb la fundació d'ADAR, que va conseguir durant la democràcia el reconeixement dels seus drets com a militars professionals de la II República.

Amb aquesta exposició, ADAR pretén donar a conèixer al gran públic els antecedents i l’origen de les Forces Aèries de la República, nascudes en plena guerra civil, mitjançant 25 panells explicatius de gran format completament il•lustrats.

Als panells, s’hi expliquen les diferents unitats i components humans i materials de les forces aèries republicanes, així com la seua evolució al llarg de la guerra. A més, es mostren objectes i documents relacionats amb la història de l’Aviació de la República i que procedeixen del propi Arxiu d'ADAR o han estat prestades per institucions públiques i simpatitzants.

Sala Aifos. Edifici de Filosofia i Lletres C, planta baixa
Campus de la Universitat d’Alacant

Més informació: http://espais.ua.es/aerodrom/va/noticia/exposicio-aviadors-de-la-republica/
Programa: VEURE PROGRAMA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada