dissabte, 8 de setembre del 2012

COMUNICAT PLATAFORMA DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC D’ALACANT INICI DE CURS 2012 – 2013




COMUNICAT
PLATAFORMA DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC D’ALACANT
INICI DE CURS 2012 – 2013


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic valora que l’inici de curs 2012 – 2013 ha estat marcat per les retallades al sistema educatiu i demana la retirada immediata de les normatives que fan trontollar el sistema educatiu.


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic manifesta que l’inici de curs 2012 – 2013 comença amb l’aplicació de les més greus retallades en l’educació pública, de qualitat i en valencià per part de l’administració. Unes mesures que pretenen enfonsar el sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat, i amb unes condicions laborals nefastes per als docents.


L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques, menjadors i funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i material escolar, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que margina l’ensenyament en valencià, fan que la Plataforma cride alt i clar que nosaltres posem fil a l’agulla i diguem prou de retallades.

Davant d’aquest preocupant situació, instem a la Conselleria d’Educació a retirar de manera immediata les diferents normatives que fan trontollar el sistema educatiu que el nostre alumnat i la nostra societat es mereixen. L’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, el dret a tindre una competència lingüística igual en valencià i en castellà són postulats als quals no anem a renunciar. 


INICI DE CURS DE LA PLATAFORMA AL MANJÓN CERVANTES D’ALACANT 


La Plataforma d’Alacant ha iniciat el curs al CEIP Manjón – Cervantes d’Alacant davant la situació en que es troba el centre, 4 anys en barracons i sense expectatives de canvi. Les diferents administracions competents estan deixant aquest centre en una situació enquistada i sense solució i anunciem que organitzarem diferents accions de protesta al llarg de curs per demanar la restauració del centre original en el seu emplaçament històric. 


A les portes de Majón Cervantes s’ha llegit el manifest de la Plataforma i un escrit de la situació del centre, d’igual manera en diferents centres de la província s’ha llegit el manifest de la Plataforma.

PROTESTA DE LA PLATAFORMA DAVANT EL REGIDOR D’EDUCACIÓ D’ALACANT 

La Plataforma ha estat protestant a les portes del CEIP Mediterrani inaugurat hui pel regidor d’Educació d’Alacant, no per la inauguració del centre que la Plataforma ha estat demanant des de fa anys, sinó per la poca vergonya del regidor de no donar la cara ni donar cap explicació davant la situació del Majón – Cervantes d’Alacant, la situació de EL Palmeral, La Florida, els centres de les pedanies, etc. No donar cap resposta a la situació del CEIP nº 55 que una vegada abandonat l’IES Ràdio Exterior els estudiants del Mediterrani, enguany ocuparan les aules, no donar cap resposta a la situació de milers de famílies davant les retallades en beques de menjadors, transport, llibres, etc i continuen pensant que tot està bé i que la realitat virtual en la que viuen és la realitat de la ciutat.


PRÒXIMES ACCIONS


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic anuncia i convoca a les pròximes mobilitzacions:


- 10 de setembre. Cimera social- 14 de setembre, inici de curs en secundària i batxillerat- 15 de setembre, marxa a Madrid - 22 de setembre, manifestació a Alacant per una educació pública de qualitat i en valencià i contra les retallades.


Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb Ismael Vicedo, Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic en el 607 930 565

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada