dilluns, 3 de desembre del 2012

DEL MORAT AL NEGRE- Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2007-2012

http://www.veu.ua.es/va/media/2352/svetlana%20rafa%20arjones%20foto_reducida.jpg

La Biblioteca General de la Universitat d'Alacant acollirà del 22 de novembre al 17 de desembre la mostra Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2007-2012, un conjunt de fotografies fetes per periodistes gràfics alacantins sobre temes relacionats amb la violència de gènere.

Segons el comissari de l'exposició, Ángel García Catalá, han passat cinc anys des que es va actualitzar per última vegada l'exposició. En aquests cinc anys, «han mort a la província d'Alacant moltes dones, víctimes del que anomenem violència de gènere».

"No es pot fotografiar la misèria moral dels agressors i la desolació que la mort produeix en les famílies de les víctimes amb metàfores. Es podria fer, però no s'ha de fer, perquè seria pur maquillatge suavitzant i ens allunyaríem del que pretenem: que la societat es pose en la pell d'aquestes persones i reaccione, s’hi solidaritze, s'indigne, s'espante, actue, eduque en conseqüència i no s'hi acostume mai", rebla.

Aquesta exposició s'emmarca en les accions que desenvolupa la Universitat d'Alacant per a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre).

La mostra és un projecte d'investigació periodística realitzat per un grup de reporters gràfics alacantins –pertanyents a diversos mitjans de comunicació– entorn d'alguns dels casos de violència de gènere, concretament els registrats en l'àmbit domèstic, que han ocorregut a les nostres comarques els últims cinc anys.

L'exposició compta amb la col·laboració de l'Associació de Fotoreporters de la província d'Alacant (AFPA). Després del seu pas pel campus alacantí, es podrà visitar del 19 desembre al 10 gener a la Seu Ciutat d'Alacant.

Mitjans i reporters gràfics participants:

DIARIO INFORMACIÓN
Rafa Arjones
Pilar Cortés
Cruces--Ernes
Cristina de Middel
Antonio Amorós
David Costa

LAS PROVINCIAS
Alex Domínguez

AGÈNCIA EFE
Manuel Lorenzo
Pep García Morell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada