dilluns, 12 de desembre de 2011

Comença la IV setmana de l'educació plurilingüeComença la IV setmana de l'educació plurilingüe

El rector de la UA inaugura hui dimarts aquestes jornades organitzades per la UEM i que debaten i exposen experiències encaminades a l'excelència educativa en tant l'aprenentatge de les llengües. El proper dijous està prevista una sessió dedicada al V Congrés d'Escola Valenciana que rebrà el nom: L'escola en valencià, un model de qualitat més enllà del plurilingüisme.

Mentre que la societat valenciana viu amb esperança aquest moments previs a l'aprovació d'un anunciat nou decret d'educació plurilingüe, que indique el camí d'un complex i exitós futur del nostre sistema educatiu, la Unitat per a l'Educació Multilingüe, creada per Escola Valenciana, la UA i L'IIFV, ha convocat la IV Setmana de l'educació plurilingüe sota el títol genèric de Bones pràctiques en educació plurilingüe. Les jornades comencem hui dimars i clouran el proper 20 de desembre

Programa:
Dimarts, 13 de desembre
18:00
Inauguració de la IV Setmana de l'educació plurilingüe per l'Exm. Rector Magnífic de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda
18:30
Conferència inaugural. Els programes educatius valencians: del bilingüisme cap al plurilingüisme. Josep Maria Baldaquí (UEM-UA)
20:00
Experiència. Introducció d'una segona llengua i del llenguatge escrit, partint del llenguatge oral matern Liliana Carbó i Júlia Salort (CEIP "El Castell, Almoines)

Dimecres, 14 de desembre
18:00
Experiència. Els xics del kamishibai: una experiència en un PIP en contextx castellanoparlant. Miguel Ángel Anaya i Paül Limorti (IES Valle de Elda)
20:00
Experiència. Treballar per projectes a l'aula d'immersió d'educació infantil. Jovi Colomina (CEIP Azorín, Alacant)

Dijous, 15 de desembre
18:00
Presentació. V Congrés d'Escola Valenciana. L'escola en valencià: un model de qualitat més enllà del plurilingüisme. Carme Miquel (EV)
20:00
Homenatge. 35 anys del llibre Escola i llengua al País Valencià. Maria Conca, Marisa Lacuesta, Carme Miquel, Vicent Moliner i Teresa Pitxer (autores i autor del llibre)
Dilluns, 19 de desembre
18:00
Conferència. Ensenyament en valencià i adquisició de l'anglés en contextos multilingües. Pilar Safont (UEM-UJI)
20:00
Programa de ràdio en directe. Ràdio Sant Vicent del Raspeig, programa "L'Almàssera". Vivències plurilingües. Gràcia Jiménez (presentadora. UEM-UA)
Dimarts, 20 de desembre
18:00
Conferència. Las lenguas minorizadas y la educación. Juan Carlos Moreno (UAM)
20:00
Experiència. Projecte ARCE del CRA de l'Encantada. Carles Caballer, Cristina Segura i Maria José Garcia (CRA de l'Encantada, l'Alqueria, Benimarfull i Planes)

INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA
Places limitades.
Preu: 35 €
Període d'inscripció:
Del 7 de novembre al 7 de desembre de 2011
Procediment:
Per a formalitzar la inscripció cal emplenar la butlleta d'inscripció telemàtica:
http://www.ua.es/institutos/inst.filovalen/formulari_UEM4.htm
Una vegada emplenada ja se us notificarà per correu electrònic o telefònicamet el procediment de pagament per a formalitzar definitivament la matrícula.
Més informació:
UEM-Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Universitat d'Alacant, Apt. 99, 03080-Alacant. Telef. 965909329, Fax 965909317
e-mail: inst.filovalen@ua.es
(Edifici dels instituts universitaris)
Reconeixement acadèmic :
La inscripció i l'assistència (al 80% de les sessions, com a mínim) donen dret a un certificat de 20 hores. A més a més, la realització d'un treball facilita el reconeixement de 2 crèdits de lliure elecció (diplomatures i llicenciatures) o per la participació en activitats universitàries culturals (graus), vàlids per a l'itineràri del Certificat de Capacitació o del Diploma de Mestre de Valencià.
Direcció:
Vicent Brotons Rico
Comite organitzador:
Josep M. Baldaquí
Dari Escandell
Adelina España
Josep Franco
Jaume Fullana
Gràcia Jiménez
Sandra Montserrat
Vicent Romans
Tudi Torró

INFORMACIÓ
Unitat per a l'Educació Multilingüe
Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana
Universitat d'Alacant

COL·LABOREN
Universitat d'Alacant
Facultat d'Educació
Institut de Ciències de l'Educació
Departament de Filologia Catalana
Institut d'Estudis Catalanas
Delegació d'Alacant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada