divendres, 11 de maig de 2012

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "UNA LLENGUA QUE CAMINA"
Centre "Los Molinos", c/ Enric Valor, núm. 2 (junt IES núm. 5)
Dilluns, 28 de maig de 2012
Hora: 18.00 h

Després de més de 25 anys, les primeres generacions de valencians que han estudiat en la nostra llengua són persones adultes que fan tots els possibles per viure en valencià a casa, al carrer i al treball. Aquesta idea és la que ha donat nom al documental. El film retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles.

Una professora de periodisme de la Universitat d'Alacant, Mar Iglesias; el cantant i lletrista d'Obrint Pas, Xavi Sarrià; un dermatòleg de l'Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch; una romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, i el mestre d'infantil i expresident d'Escola Valenciana Diego Gómez posen rostre a l'estat de salut del valencià.

El film és una producció de Vilaweb en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de d'Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 i l'Institut Català de les Indústries Culturals. 
------------------------------------------------------------------------------------
Después de más de 25 años, las primeras generaciones de valencianos que han estudiado en nuestra lengua son personas adultas que hacen todo lo posible por vivir en valenciano en casa, en la calle y en el trabajo. Esta idea es la que ha dado nombre al documental. El film retrata la vida diaria de cinco personas que viven a distintos puntos del territorio valenciano y que nos permiten hacer una radiografía de la lengua de norte a sur, de las ciudades y de los pueblos.

Una profesora de periodismo de la Universidad de Alicante, Mar Iglesias; el cantante y letrista de Obrint Pas, Xavi Sarrià; un dermatólogo del Hospital General de Castellón, Gerard Pitarch; una rumana valencianoparlante, Dariana Groza, y el maestro de infantil y expresidente de Escuela Valenciana Diego Gómez ponen rostro al estado de salud del valenciano.

El film es una producción de Vilaweb en coproducción con Televisión de Cataluña, con el apoyo de de Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 y el Institut Català de les Indústries Culturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada