dimecres, 20 de març del 2013

“ART ALADROC”, A L’AULARI II

Art Aladroc
 Art Aladroc
Artistes
Artistes
Inauguració
Inauguració
La sala Trànsit II, de l’Aulari II, acollirà l’exposició dell projecte de la “Col·lecció Aladroc”, coordinat per Joan Borja en el marc de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, amb la implicació directa de l'àrea de Cultura de la Diputació d'Alacant. La inauguració va ser el 6 de març i i ha comptat amb la presència, del comissari, del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, y del director del IAC Juan Gil-Albert, José Luis Ferri.

Cinc són els títols amb què l’Institut Alacantí de Cultura i la Diputació d’Alacant llança la «Col·lecció Aladroc», de literatura infantil i juvenil en valencià: El Caro, de Víctor Labrado (il·lustrat per Pau Urios); Misteri d’Elx, de Marta Martínez (il·lustrat per Israel Nicolás), El pardal Oriol, de M. Jesús Francès (il·lustrat per Daniel Ortega); L'Estrella d’Or, de Francesc Gisbert (il·lustrat per Pablo Caracol); i L’illa de Benidorm, d’Anna Lloret (il·lustrat per Maria Rubio).

Els estudiants de la Facultat de Belles Arts d’Altea seleccionats per a il·lustrar cinc llibres d'aquesta col·lecció han fet gala d’una excel·lent formació per la gran qualitat de les obres realitzades, i és d’esperar que aquestes publicacions contribuïsquen a difondre la seua activitat professional.

A la mostra, que s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Facultat de Belles Arts d’Altea, de la Universitat Miguel Hernández, i amb la direcció artística del professor i artista plàstic Joan Llobell, podrem veure les il·lustracions tal com seran reproduïdes en els llibres, acompanyades d'alguns esbossos previs que permeten visualitzar-ne el procés de gestació i, també, d’una representació de les obres originals.

Durant la inauguració, Joan Borja ha destacat que la UA, la UMH i la Diputació d'Alacant, principals motors culturals d'Alacant, hagen col·laborat per a recuperar i posar en valor l'imaginari cultural valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada