divendres, 22 de març del 2013

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC



Benvolgudes famílies,

La Plataforma per l’Ensenyament Públic vol denunciar la política de retallades que en matèria educativa continua aplicant la Conselleria d’Educació des de 2010. Aquestes mesures pretenen enfonsar el sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat, i amb unes condicions laborals nefastes per als docents.


  • Augment de ràtios, que suposa massificar les aules i fa més complicada l’atenció individualitzada a l’alumne.

  • Reducció de beques de menjador, llibres i transport, que ha estrangulat econòmicament les famílies.
  • Eliminació de programes d’atenció a l’alumnat amb problemes.
  • Retard en la substitució del professorat de baixa o jubilat. La mitjana per a cobrir una baixa o jubilació és de 6 setmanes, amb la qual cosa l’alumnat perd hores lectives.
  • No remodelació de centres educatius. N’hi ha molts que es troben en situacions tan precàries que, fins i tot, s’enfonsen, com és el cas del CEIP Hispanitat de Santa Pola. A més, la presència dels barracots cada vegada és més habituals.

La Conselleria d’Educació preveu aplicar encara més mesures que fan trontollar, el nostre sistema educatiu ja que impliquen acomiadar més docents. L’alumnat, per tant, perdrà més atenció.

  • Modificació de les plantilles de Primària, que suprimeix 400 llocs de treball, previsiblement, però que podrien arribar a ser-ne 1000.
  • Trencament de l’acord d’interins, que hauria d’estar vigent fins al 2015, fins ara, donava estabilitat a les plantilles. Implica que el sistema educatiu es debilite ja que es tradueix en l’acomiadament de milers de docents.

Així mateix, volem expressar el nostre rebuig cap a les paraules de la consellera d’Educació que afirma que l’acomiadament del professorat interí és necessari per combatre el fracàs escolar i triar els docents més qualificats. Aquestes afirmacions, plenes de menyspreu cap al professorat interí, no són més que una excusa per acomiadar els docents que estan lluitant per l’educació pública i contractar-ne d’altres amb un perfil d’acord amb la seua ideologia política. Amb el trencament de l’acord d’interins, , la Conselleria no segueix cap criteri de qualitat, ja que el professorat interí ha demostrat ja la seua validesa amb els anys d’experiència i de formació. A més, han sevit al sistema educatiu quan hi ha hagut una gran demanda i ha complit tots i cadascun dels requisits que l’Admistració li ha demanat.

Per tot això, instem la Conselleria d’Educació a retirar de manera immediata les diferents normatives que fan trontollar el sistema educatiu que el nostre alumnat i la nostra societat es mereixen. L’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, el dret a tindre una competència lingüística igual en valencià i en castellà són postulats als quals no renunciarem.

PLATAFORMA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC
març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada