dijous, 22 d’agost del 2013

FAPA-València lamenta la decisió de Conselleria de no traure la convocatòria d’ajudes per a llibres

Eva Grimaltos, nova presidenta de la Federació després de la dimissió de l’anterior responsable, Josep Revert Penadés

 

RedactaVeu / València.

Davant l'anunci als mitjans de comunicació que la Conselleria d'Educació té previst no traure la convocatòria d'ajuda de llibres per al curs 2013-2014, la nova presidenta de FAPA-València Eva Grimaltos realitza les següents declaracions:

"El dret a una educació pública i gratuïta és universal per tant tot l'alumnat té dret a rebre ajudes per part de l'administració que garantisquen el seu procés de formació. FAPA aposta per una educació pública i gratuïta i l'administració ha de garantir-la perquè es un dret fonamental.

Amb l'excusa de la crisi es desmantella l'educació pública, retallades i atacs a l'ensenyament públic continuen amb la pretensió latent d’acabar amb l'escola pública i beneficiar  la privada.

A hores d'ara moltes famílies viuen situacions econòmiques extremes i necessiten per damunt de tot les ajudes tant de llibres, com de menjador i transport.

Les AMPA, les famílies no tenim la culpa de la nefasta gestió dels nostres recursos públics per part d'un govern que ha apostat per altres qüestions però no per una política educativa pública i això ho estem veient en les retallades als pressupostos de la Generalitat.

On estan els diners pressupostats l'any 2013 en la partida d'educació per a l'ajuda de llibres de text?

L'anunci del Conseller d'Hisenda sobre el reajust en subvencions públiques de cara  l'any que ve és l'anunci d'un atac més a l'educació pública que no ens ve de nou. Sabem que els pilar bàsics de l'estat del benestar perillen. Des de FAPA ens mantindrem firmes com sempre en la defensa de l'escola pública i en la denuncia contra la privatització".

Per altra banda, Eva Grimaltos és la nova presidenta de FAPA-València després la dimissió de l’anterior president, Josep Revert Penadés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada