dilluns, 16 de desembre del 2013

NOTÍCIES LA CÍVICA – ESCOLA VALENCIANA

16 de desembre 2013

JA PODEU SOL·LICITAR EL CALENDARI DE LA CÍVICA – ESCOLA VALENCIANA 2014
CALENDARI

-       30 ANYS DE LA LLEI D'ÚS I ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ
L’Ajuntament de Mutxamel celebra els 30 ANYS DE LA LLEI D'ÚS I ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ
L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Mutxamel programa per a commemorar el 30 aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament de Valencià quatre sessions en què es tractaran quatre aspectes del llenguatge.
Programa:
Dilluns 16 de desembre. Llengua i esplai.
17 hores Taller de doblatge.
19 hores Taller d’arts en valencià.
LLOC
CENTRE DE FORMACIÓ DE PERSONES ADULTES DE MUTXAMEL
IES L'ALLUSSER
Inscripcions:
AVIVA MUTXAMEL Agència de Promoció del Valencià.
normalitzacio@mutxamel.org
965955910-ext. 740
Av. Carlos Soler, 64.
Més informació
http://www.mutxamel.org/invividual.asp?noti=3881&noti_idioma=VA

-       Dimarts 17 de desembre de 2013. Reunió de treballadores i treballadors d’Escola Valenciana
Dimarts 17 de desembre a partir de les 10.30 h les treballadores i treballadors d’Escola Valenciana mantindran una reunió al local d’Escola Valenciana de València on analitzaran les activitats realitzades al llarg d’aquest trimestre educatiu i plantejaran noves activitats de cara al curs 2014.
 
  • Dimarts 17 de desembre 2013. XIV Edició del Premi de teatre breu en valencià 'Evarist Garcia”
Dimarts 17 de desembre a partir de les 20.00 h al Teatre Arniches es presenta l’obra guanyadora “La cançó del terrisser” de Joan Nave i Fluxà.
Entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala.
Més informació
http://www.diputacionalicante.es/es/AgendaCultural/Paginas/XIV-EDICI%C3%93-DEL-PREMI-DE-TEATRE-BREU-EN-VALENCI%C3%80-'EVARIST-GARCIA'.aspx

-       Dimecres 18 de desembre de 2013. Assemblea Anual de l’Associació Cívica per la Normalització del Valencià a l’Alacantí.
Dimecres 18 de desembre a partir de les 18.00 h al local de La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí (C/ Perú 16 bloc 2 local esquerra, Alacant) assemblea anual de l’associació on es tractaran entre altres qüestions la memòria d’activitats de 2013, la proposta d’activitats per al 2014 i la renovació de la junta Directiva de l’entitat.

-       Dij
ous 19 de desembre de 2013. Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic.
Dijous 19 de desembre a partir de les 11.30 h a la DT d’Educació (C/ Carratalà 47, Alacant) la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convocarà una roda de premsa on faran un balanç de les accions realitzades al llarg del primer trimestre del curs i anunciaran noves accions a desenvolupar a partir de gener de 2014.
 

-       Dijous 19 de desembre de 2013. Presentació i distribució gratuïta de llibres de la Col·lecció Aladroc als centres educatius de l'Alacantí.
Dijous 19 de desembre, a partir de les 17.30 h, al Centre Social Polivalent de Mutxamel  es presentarà la col·lecció Aladroc de narrativa infantil.

Hi assistirà Francesc Gisbert, escriptor, professor de l'IES Mutxamel i autor de L'estrella d'or, Joan Borja, professor de la Universitat d'Alacant i director de la col·lecció, Joan Bautista Roselló, diputat de cultura de la Diputació d'Alacant i Sebastián Cañadas, alcalde de Mutxamel.
A l’acte es lliurarà un lot de llibres i un altre de jocs en valencià ben interessants per a cada escola de l'Alacantí. Es tracta d'una col·lecció coordinada per la Diputació d'Alacant i en què han participat persones destacades d'Escola Valenciana.
Només cal que confirmeu a joan.borja@ua.es que hi anireu (nom de la persona i del centre) i us tindran preparat el vostre lot.
Assegureu que algú del vostre centre puga anar-hi i que ho confirme (Pot assistir qualsevol persona de la comunitat educativa (mares, pares, docents).
Teniu més informació fent clic en la següent enllaç
Col·lecció Aladroc.
Invitació acte

-       Divendres 20 de desembre de 2013. Cinema a l’escola a l’Alacantí 2013. EPIC, el món secret
Divendres 20 de desembre 2013 a partir de les 10:00 h al Yelmo Cines (CC Porta d’Alacant) es projectarà la pel·lícula EPIC, el món secret dins de la programació de Cinema a l’Escola de l’Alacantí.
ARGUMENT:
Enmig de la lluita contínua entre les forces del bé i les del mal, una jove adolescent s’uneix a un grup de guerrers d’elit i éssers extraordinaris per salvar el món.
Durada: 102 min.
Fitxa didàctica en pdf de la pel·lícula
RESERVES I CONFIRMACIONS                                                         
Preu per estudiants: 3 €
Professors/es acompanyats: Gratuït
Ismael Vicedo
Tècnic de La Cívica - Escola Valenciana
C/ Perú 16. Bl. 2. Local esquerra
03008. Alacant
Tel. 607 930 565 // 965 923 145
a/e: lacivica@lacivica.cat
 
  • Divendres 20 de desembre de 2013. 3r sopar d’hivern del Casal Popular Tio Cuc d’Alacant.
Divendres 20 de desembre a partir de les 19.00 h el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant ha organitzat una nit de cant improvisat, música en directe, taller, sopar, beguda, balls i ganes de pasar-ho bé.
Dins de el seu 3r sopar d’hivern.
Tot acompanyat per la música de Carles Belda i El Diluvi.
19.00h Taller de cant improvisat amb Carles Belda
21.00h Sopar (5 euros amb beguda) i tothom a cantar amb Carles Belda i El Diluvi
Més informació i reserves
http://casalpopularalacant.blogspot.com/
 
  • Dissabte 21 de desembre de 2013. Última projecció de “Els dissabtes cinema en valencià i tallers d’animació” amb la projecció de “Els Croods)”.
La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí acaba una nova edició d’aquest projecte d’oci i cultura dirigit a les xiquetes i xiquets.
Durant cinc caps de setmana entre novembre i desembre les xiquetes i
xiquets han pogut gaudir d’unes vesprades de dissabte diferents i molt  divertides.
Aquest projecte ha consistit a projectar pel·lícules i en acabar cadascuna hi ha hagut tallers d’animació relacionats amb el contingut de la  pel·lícula, l’època, l’argument, etc.
El projecte ha estat desenvolupat per monitors i monitores amb experiència  en l’animació i el treball amb xiquets i xiquetes.
L’assistència a l’activitat és totalment gratuïta limitada a la capacitat del local.
Dissabte 21 de novembre a partir de les 18.00 h a la Seu Universitària d’Alacant (C/ Ramón y Cajal 4 d’Alacant) conclou aquest el cicle “Els dissabtes Cinema en valencià i tallers d’animació” amb la projecció de la pel·lícula “Els Croods)”.
Més informació en www.lacivica.cat
 
  • Cursos de valencià 2014
Ací podeu consultar l’oferta de cursos de valencià per al període febrer – juny de 2014
CURSOS VALENCIÀ
 
  • 16é Premi Literari Sambori 2014.
Presentació treballs fins al 14 de febrer de 2014
Bases 2014. Premi Sambori
Per tal de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar, la Fundació Sambori ha decidit convocar i impulsar el 16é Premi Sambori, adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i d’alumnes amb Necessitats Educatives Especials. Es regirà d’acord amb les següents bases:
1.- El concurs serà de creació literària, i el treball podrà anar acompanyat d’il·lustracions que també seran avaluades.
2.- Les obres seran en valencià, originals, individuals i de tema lliure.
3.- L’extensió màxima serà de:
Formació Persones Adultes i EOI: 5 pàgines
Batxillerat i Cicles Formatius: 5 pàgines
Primer i Segon Cicle d’ESO: 4 pàgines
Segon i Tercer Cicle de Primària: 3 pàgines
Primer Cicle de Primària: 2 pàgines
En la modalitat Infantil només es podrà participar a nivell d’aula. Es poden utilitzar un màxim de 10 cartolines o fulls amb una grandària màxima de 50 X 65 cm. si es pensa fer en un format de llibre. Es valorarà la intervenció dels alumnes, tant en el text com en les il·lustracions i presentació final del treball. Es podrà adjuntar una explicació metodològica, pedagògica, didàctica… sense oblidar que es tracta d’un premi de literatura.
En el cas de l’alumnat de Necessitats Educatives Especials hi hauràdues modalitats: individual, on l’extensió màxima serà de 4 pàgines; icol·lectiva on es poden utilitzar un màxim de 10 cartolines o fulls amb una grandària màxima de 50 X 65 cm. si es pensa fer un format de llibre. En ambdós casos es podrà adjuntar una explicació metodològica, pedagògica... i tota aquella informació que considereu pertinent, sense oblidar que es tracta d’un premi de literatura.
4. Els treballs es presentaran amb una lletra Arial en cos 12, o bé manuscrits. En Educació Infantil, els textos estaran sempre manuscrits pels alumnes, tot i que podran aparèixer altres cal·ligrafies, d’adult o d’ordinador, per fer-los més llegibles.
5. Tots els treballs hauran d’anar acompanyats del full de participació, adjunt a aquestes bases, degudament complimentat. No s’escriurà ni el nom del participant ni el del centre en el treball original.
6. La Fundació Sambori es reserva l’opció de publicar els treballs premiats.
7. El termini de presentació serà el dia 14 de febrer de 2014.
8. Els treballs que no complisquen íntegrament aquests requisits seran desqualificats.
Més informació
Bases Premi Sambori 2014
Acta del Centre 2014
Full de participació 2014

-       Sessions de conversa en valencià.
Des de La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí i la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans comencem a realitzar una activitat de Voluntariat pel Valencià a Alacant adreçada a que les persones interessades puguen participar en unes sessions de conversa gratuïtes amb l’objectiu d’incorporar-les a parlar en valencià.
Aquesta activitat consistirà en sessions de conversa i activitat culturals com passejades per la ciutat i altres activitat culturals.
Les sessions de conversa estaran coordinades per Ximo Caturla, Josep Lluis Molares, Lliris Picó i Enric Pellín.
Horaris i lloc de les sessions de conversa.
Dilluns.
10.00 – 12.00 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d’Alacant
C/ Ramón y Cajal 4. Alacant
Coordina. Ximo Caturla
Dimecres.
  • 10.00 – 12.00 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d’Alacant
C/ Ramón y Cajal 4. Alacant
Coordina. Ximo Caturla
  • 16.15 – 19.30 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d’Alacant
C/ Ramón y Cajal 4. Alacant
Coordina. Lliris Picó
Dijous.
-       10.00 – 12.00 h. Seu de La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí
C/ Perú 16, bloc 2 local esquerra, Alacant
Coordina. Enric Pellín
-       10.00 – 11.00 h
Centre comunitari de Platges d’Alacant
Avinguda Costablanca 19, Alacant
Coordina. José Luis Berenguer i Josep Lluis Morales
Divendres.
10.00 – 12.00 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d’Alacant
C/ Ramón y Cajal 4. Alacant
Coordina. Lliris Picó

-       TEATRE EN VALENCIÀ AL PRINCIPAL
BANKABARET
Dijous 16 de gener de 2014. 20:30 H
Dirigit per. Pep Cortés
Textos: Ximo Llorens. Música: Panchi Vivó
Intèrprets: Joan Gadea, Rossana Espinós, Pepa Miralles, Pep Sellés.
Sinopsi.
Un espectacle necessari per al temps que ens ha tocat viure... Temps que vulneren les relacions humanes, que és irreverent amb els drets universals, temps de decisions polítiques possiblement incorrectes. I nosaltres, amb l’oratge que ens cau, li hem afegit diversió, ironia i música. Esperem que sigueu solidaris amb els nostres neguits, i que les contradiccions que ens envolten, les pugem resoldre entre tots.
Preu: 6 € Butaca de Pati
Aquest preu té un 50% de descompte sobre el preu en taquilla si s’adquireixen a través de la Cívica.
Per a adquirir les entrades posar-se en contacte amb la Cívica al telèfon
607 93 05 65 o per mail lacivica@lacivica.cat
 
  • Escultura “La Clau que obri tots els panys”
 L'any 2010 Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua va celebrar els 25 Anys de Trobades d'Escoles en Valencià i, per commemorar-ho, l'artista Manuel boix va crear l'escultura La clau que obri tots els panys, que pren el nom d'un poemari de Vicent Andrés Estellés.
Es tracta del bust d'un Infant, en forma de llibre obert, que conté les claus – valors que es fomenten als centres d'ensenyament en valencià.
L'escultura pren vida amb les aportacions de l'alumnat de 399 centres d'ensenyament en valencià, que omplin l'urna amb el seu propi Llibre de la clau.
Si voleu conèixer més de l’obra, trobar la caixa que el vostre centre va aportar , etc podeu visitar la web http://laclau.ua.es/
Moltes gràcies per la vostra participació
La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí

-       Escola Valenciana presenta el document "Trenta per trenta" a l'XI Nit de l'entitat
L’entitat cívica presenta trenta mesures necessàries per desenvolupar la LUEV el dia que es commemoren els trenta anys de la llei. La professora Adela Costa, el tres centres que van recórrer al TSJ valencià per a obrir línies en valencià i el Grup d’Estudis del Medi Murbiter són els premiats d’aquesta edició amb el guardó “Intentant la llibertat”, dissenyat per l’escultor Andreu Alfaro.

http://escolavalenciana.com/noticies/detall/1815/escola-valenciana-presenta-el-document-trenta-per-trenta-a-l-xi-nit-de-l-entitat

-       Encetem el curs amb l'Espai Estellés d'Escola Valenciana

2013 és l'any en què Escola Valenciana ha realitzat diverses commemoracions entorn la figura del poeta, les més importants, les Trobades d'Escoles en Valencià de la passada primavera. Ara teniu al vostre abast l'Espai Estellés al nostre web, on podeu trobar recursos per treballar materials educatius i propostes culturals referides a l'obra d'aquest referent de la nostra literatura.
Ací teniu l'enllaç directe: www.escolavalenciana.org/estelles

-       VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ
Si voleu participar com a voluntaris o aprenents en aquest projecte, entreu al web següent www.voluntariatpelvalencia.org

-       Agenda cultura UA en valencià
http://blogs.ua.es/agenda/
http://www.facebook.com/agendaUAenvalencia/

-       Fes-te amiga o amic d’Escola Valenciana: Amb tu, comptem!
http://www.escolavalenciana.com/categories/index/446/amigues-i-amics-fev


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada